Holul este prima incapere a oricarei case, de altfel si prima interactiune cu un camin. De multe ori este doar un pasaj pana la camera de zi sau living. Nu trebuie sa fie deloc obscur, ci dimpotriva, cat mai bine luminat. Din ratiuni practice, holurile sunt tot mai adesea mobilate, pentru ca hainele oaspetilor si lucrurile personale sa aiba un loc potrivit.
Daca ne gandim ce tip de mobilier se preteaza a fi folosit in spatii precum holurile, raspunsul potrivit pare sa se rezume la cuiere, pantofar sau generic vorbind dulapuri care sa le includa pe ambele. De-a lungul timpului, a tot existat preferinta de a avea pe hol un set de mobilier potrivit, dar cat mai minimalist, care sa le includa pe toate – zona pentru chei, pantofi, umbrele, haine etc.
Recomandari privind piesele de mobilier pentru hol
Nu trebuie minimalizata importanta acestor piese de mobilier. Holurile trebuie si ele dotate corespunzator. Incepem prin a mentiona din nou ca mobila facuta la comanda este o necesitate. Arhitectura casei, dorinta de a mobila holul doar partial sunt motive bine intemeiate pentru care a alege mobila la comanda este de preferat. Nu mai spunem de posibilitatea de a alege mobila holului dupa specificatii clare, tinand cont de mobila din restul casei.
Iata si optiunile:
Mobilier deschis
Pentru a da impresia de spatiu relaxat, extins, sunt preferate acele tipuri de mobilier deschise, cu partea de cuier minimalista, la vedere. Avantajul acestora se refera la faptul ca sunt accesibile, mai ales tinand cont de lipsa usilor. Se preteaza mai ales in zone inguste, pentru ca permit cuierului sa adaposteasca multiple lucruri, fara sa aiba capacitate maxima precum la dulapul cu usa. Totusi, are o limita de greutate pe care sa o suporte.
Atentie insa cum va raportati la nevoile membrilor. Lucrurile aglomerate intr-un astfel de spatiu este o tendinta cu care adesea se confrunta multi. Preferati mobilierul inchis in schimb sau cel putin evitati dezordinea acestei zone, o amprenta pe care ar putea sa o castige chiar si restul casei.
Mobilier compact
Acesta se refera la acele dulapuri compartimentate in asa fel incat sa deserveasca drept pantofar, cuier si spatiu extra de depozitare. Poate fi vorba de dulap cu 2 usi, dar incapator si completat de rafturi. Acolo unde spatiul permite, se poate alege un dulap cu adancime mare in loc de cuier, cu sina pentru umerase.
Cu cat spatiul este mai mare si permite mobilarea mai complexa, cu atat mai sofisticat poate fi compartimentat dulapul in sine. Exista numeroase optiuni, cert este ca se refera la totul inchis cu usi. Nici ideea de dressing, adaptata, nu este exclusa – usi culisante, ce adapostesc hainele si patofii, se dovedesc in egala masura de eficiente.
Oglinda, element important
Ce nu poate lipsi din mobila de hol se refera la oglinda. Cu cat mai mare, cu atat mai bine. Oglinda poate crea impresia de spatiu mai mare, ceea ce favorizeaza oricand, indiferent de dimensiunile reale ale spatiului. In plus, se stie ca are si un rol practic, va permite un retus inainte de a iesi din casa spre exemplu.
Oglinda de obicei troneaza pe usa dulapului, a cuierului dupa caz. Rare sunt cazurile in care aceasta este separat.
Mobilier modern de hol
Pentru cei care isi indreapta atentia catre piesele de mobilier modern o sugestie poate fi reprezentata de dulapurile suspendate. Acestea sunt pozitionate pe perete, nu se mai sprijina pe sol. De obicei sunt nu foarte inalte.
O astfel de varianta in propunerea noastra este un set compus din 4 piese, unite cu oglinda.
Poate ca cele mai importante detalii despre tipul de mobilier pentru hol este dat de reperele mobilei din restul casei. Restul tine de gusturi si necesitati. Va propunem cateva optiuni in cadrul paginii prodesignart.ro, unde portofoliul nostru poate fi rasfoit.