De la clasicele dulapuri, dressingurile au inceput sa fie mai dorite, sa fie varianta mai moderna ce tine de amenajarea unei incaperi pentru toate lucrurile vestimentare in mod special. Nu doar spatiul este o diferenta, ci si insusi conceptul, amplasarea si modul in care camera capata un cu totul alt aspect. Fara indoiala un dressing este mai elegant.
Singura impunere a acestor piese de mobilier este legata de spatiu. Daca in cazul unui clasic dulap sau sifonier este suficient orice colt de camera – in conditiile in care se va realiza un mobilier pe comanda, dupa specificatii clare, cand vine vorba de un dressing spatiul este ceea ce il defineste si diferentiaza fata de alte spatii de depozitare pentru toate articolele vestimentare si incaltamintea, precum si accesoriile detinute.
Camera cu haine
Conceptul de dressinguri a aparut negresit in strainatate si a fost preluat pe masura ce proprietarii au inceput sa impuna pretentia de spatiu a locuintei, astfel ca isi permit sa dedice o camera numai pentru haine si alte articole de acest gen. Dar nu se preteaza numai pentru spatii precum casele, ci se integreaza la fel de bine in apartamente de asemenea. Desigur, ar trebui sa fie vorba despre acele apartamente compartimentate dupa conceptul modern, suficient de spatioase incat sa existe si zona de depozitare printre altele.
Vedetele au dat tonul unui astfel de trend, din moment ce au ajuns la aroganta de a nu avea suficient loc pentru depozitarea lucrurilor. In timp, de la o idee de acest gen si pana la pretentii de amenajare nu a fost decat un pas. La ora actuala, acolo unde permite spatiul si se doreste un dressing, exista variate optiuni privind stilul acestei zone.
Trebuie spus ca dressingul poate avea o compartimentare cat mai complexa, la exterior inchiderea fiind de cele mai multe ori de tipul usilor glisante. Multe rafturi si sertare sunt in mare parte ceea ce se doreste. Insa, pentru ca ce ar fi o idee fara adaptare, dispunem si de dressing mai compact, ceva mai mare ca sifonierul, insa cu zone mai extinse. Se poate monta chiar si intr-o zona de colt al camerei, iar modelul nostru in acest sens il gasiti aici.
Detalii despre alegerea tipului de dressing
Luminozitate si efecte in acest sens – din punct de vedere practic trebuie sa se tina cont de nevoia de luminozitate, ca interiorul dressingului sa fie amenajat practic si dispus in asa fel incat totul sa fie la vedere. Lumina potrivita sau alte artificii si completari precum oglinzile pot fi elemente ce nu se exclud din amenajarea acestui spatiu.
Rafturi pentru accesorii – ideea unui dressing este de a oferi o solutie mai practica privind depozitarea. Astfel, ar fi practic inutil sa fie toate lucrurile aglomerate, pe rafturi. Sunt preferate sinele unde vor trona umerase cu haine, iar rafturile sau sertarele sunt adesea cerute doar pentru accesorii (incaltaminte, genti, bijuterii, cravate etc.)
Tipul de inchidere – din nou depinde foarte mult de spatiul disponibil ce tip de usi se vor alege. Cele glisante au avantajul de a salva din spatiu pentru ca nu au nevoie de zona larga de deschidere-inchidere. Acestea se manevreaza prin impingere si au un aspect elegant si modern.
Cat despre texturi, culori si materiale va conta cum se integreaza un dressing in camera cu pricina. Designul interior dicteaza anumite aspecte aici. Nu trebuie uitat ca dressingul are un impact vizual in primul rand, deci este de preferat sa fie o piesa de mobilier aleasa tinand cont de acest efect. Recomandam ca solicitantii sa se orienteze si spre ceva mai indraznet, chiar si negru sau rosu. Modelele noastre disponibile ca surse de inspiratie le veti gasi la sectiunea mobila casa in cadrul paginii oficiale.